O zi cu Android

Posted on

La inițiativa lui RoAndroid de la androidandme.ro, după niște discutii pe twitter că “băi telefonul meu e cel mai tare, scoate țzușpe în Quadrant” împreuna cu alți oameni utilizatori de Android ce sunt în domeniu, s-a hotărât să scriem despre o zi obițnuită cu telefonul nostru #1zicuandroid.

Întrucât azi am o zi mai liberă așa si m-am trezit într-o bună dispozitie, să zicem și cu chef de scris pe blog (ceea ce la mine extrem de rar se întâmplă :D), m-am hotarât să scriu. Din discutiile pe care le-am văzut încă nu se știe ce și cum se va face (folosirea acelorasi aplicatii de către toți, ceea ce mie nu mi se pare normal), însă eu mă gândesc strict la descrierea unei zile  de folosire a telefonului (ce fac cu el, când îl încarc, cum îl ăncarc).

Ca și telefon posed un Samsung Galaxy S. Înainte  (deah firmware original) eram foarte, dar foarte nemulțumit de el, se stie lag și alte cele, însă acuma părerea mi s-a schimbat. E un telefon bun încă ține piept noilor modele venite geh Dizaiăr Hașde si altele. De vină e developpmentul destul de matur care s-a dezvoltat in jurul acestui telefon pe XDA. Cred ca doar la Desire  e activitate mai intensă, desi acolo nu stiu chestiile mi se par mai restrânse asa gen faci romul cu facilitatile astea si gata. Dacă mă inșel corectati-mă. Pe cand aici e mai altfel, mai diversificat, te poti juca cu mai multe chestii mie cel putin asa-mi pare. Telefonul e luat de la Oringi, există aplicatie în market de unlock (bineînteles că am facut-o, o descriere a ei e într-unul  din posturile anterioare). După ce am luat tot XDA-ul la rând, cunosc aproape toate romurile, variante orice m-am oprit la Darky ROM care e cel mai ok din punctul meu de vedere (baiatul si-a facut o echipa  deja, sunt testeri). Se misca cel mai bine, simple and smooth, nu are lag, nici teme din alea  hidoase cum ar fi unele de pe aici. Sincer nu văd cum ți-ai pune pe telefon asa ceva. Rom-ul e bazat pe Android 2.2.1, JS8 printre ultimele bazate pe 2.2 mă încumet să afirm (se tot anunță trecerea la 2.3 insă deocamdată nu e cazul), și o să rămân probabil multă vreme pe acesta. De ce , sunt de părere că ultimele build-uri ale unui firmware inainte de o schimbare majoră is cele mai bune (amintiti-vă de cum mergea 2.1-ul inainte de 2.2, zbârnâia), plus că eu unul m-am săturat sa mai tot experimentez, “teoretic” m-am lecuit de boala asta, ok am testat am vazut care e cel mai ok, la ala rămânem si cu asta basta. Dar deah cand intervine plictiseala si ceva nou pe XDA hai sa incercăm :D. Nah gata că am lungit-o prea mult.

PS: Mi-am adus aminte, nu vă mai incredeti în Quadrantul ăla,  am văzut ca nah “entuziastii” oau eu am un scor de nu stiu  cat va fac. E cea mai mare porcarie. La Galaxy poate varia intre 1000 (cât am eu acum cu vreo  170 de aplicatii instalate :D, is multe da le folosesc, ce nu utilizez nu are rost să tin) si 2200 si ceva parcă, în functie de configurație, rom, si alte cele. Sigur nu ma apuc acuma să trollez pe tema asta, vă dau un exemplu concret diferenta de 10% intre n test cu brightness-ul la 0 si 10%. Un rom se măsoară în experienta utilizatorului cu el, cât de bine se simte  pe el, cât de ok merge, dacă are întârzieri când pornești anumite aplicații. Dacă e ok iți place nu are rost să-l schimbi.

Singurul lucru care mă nemultumește la telefon e bateria, da 1500 mAh nu sunt suficienti, nici nu vreau să mă gandesc la celelalte cu 1200-1250  si un ecran de 4.3 (stiti unde țintesc :D). Ok stiu că limita la orice smartphone e de o zi (la eipăl intr-adevăr e o zi si ceva) în conditii de utilizare cât de cât a telefonului, insă eu nu prea reusesc sa o ating. Nu mi se pare ca fac cine stie cu telefonul, si totuși se descarcă destul de repede. Deh am si eu temerile mele am zis ca dacă gasesc vreun prieten cu același tip de telefon facem schimb de baterie câteva zile am impresia că a mea nu merge cum ar trebui. Dar deh slavă Domnului avem timp destul să stăm cu el in priză si seara acasă, si la muncă, dar mă deranjează ideea de a-l încărca mereu.

Pornesc de la premisa unei încărcări complete  a bateriei deci 100% (când zic încărcare completă mă refer la cele aproximativ cele 4h ore de încărcare a bateriei, mă rog incarcare peste noapte). “Programul de dimineață” cuprinde pornirea wirelessului și a sync-ului (facebook, twitter, reader), citit ceva mailuri mai importante (sync la mail setat pe manual deci teoretic  fără consum de baterie suplimentar), și dacă ma am timp până să plec la munca ceva butonat pe net, linkuri de pe twitter. Până la munca  fac în jur de 30 de minute, timp în care  pornesc “mâncatorul  de baterie” cel mai mare în afară de ecran, 3G-ul. Și dacă tot a venit vorba de ecran Super Amoledu’ papă, nu se încurca. De obicei stau cu brightness-ul la 0% indoor mi-e suficient, ba chiar seara cand e destul de întuneric, tin telefonul în pat aproape de ochi, il mai reduc cu Screen Filter. Outdoor cam la fel, uneori hai să zic un 25%-40%  brightness cand nu vad scrisul gri de pe tweetdeck din cauza soarelui :D. A și mi-am adus aminte cum puteti zice ca Super Amoledul nu are vizibilitate bună în razele soarelui, mă dispera chestia asta, toți reviewerii că nu  se vede bine, cum să nu se vada bine, setez la 100% brightnessul ma uit în soare la telefon și vă arăt pixelul albastru de oriunde. Disper cu cliseul asta cu vizibilitate in razele soarelui, mai mult sau mai putin se vede  la orice telefon.

O data ajuns la munca pornesc wirelessul si butonare din cand  a telefonului  (update-uri din market, twitter). Daca wirelessul nu e chiar mancator de baterie nu acelasi lucru se poate spune si cand  semnalul e foarte slab. Pozitia routerului si a biroului face ca semnalul sa fie foarte slab, cam o liniuta si diferenta fata de acasa unde routerul e langa mine practic se simte. Se stie ca daca semnalul e mai slab se consuma mai multe resurse.

Pff deja m-am plictisit… și is la jumătatea zilei. Pe la pranz în pauza de masa ce mai butonez telefonul, mai un joc mai un net mai un market și cam atât. Eh de pe la 3 încolo mai avem 40% din baterie (asta dacă nu m-am plictisit între timp pe la muncă si am fleshuit ceva rapid de pe XDA :), din ce in ce mai rar se întampla asta) și ca să mă țină dupa muncă îl încarc cât se poate. Seara către casa aceeași repriză de 3G, când ajung acasă switch pe Wifi  și cam aceeasi butonare din când în când. După 11, înainte de somn stingem calculatorul  și exclusiv pe telefon. Dacă simt că iar nu mă ține bateria 😀  până dimineață îl mai bag 30 de minute la încarcat (eftin curentu’), sau eventual rămîne asa pana se descarca si il tin la incarcat pana dimineata. Noaptea wirelessul e off pentru că telefonul are o bubă, se blochează la un moment dat conexiunea  și asta induce uneori cumva  o decalibrare a bateriei. Gen mai am 10% din ea dar dacă restartez telefonul alimentat nivelul e de 30%.

Cam asta e experiența mea de o zi cu androidul. Gata închei brusc că ma pregatesc sa ies sa beau ceva. Have fun.

PS: Aici imi exprim frustrările:

– să-mi sugă o ceapă linuxul că nu stie în browser caracterele românești (de la o vreme nu le mai stie), și cum windowsul  cică a expirat se tot inchide din când in când. De trei ori am luat la corectat articolul.

– tot respectul pentru cei ce scriu mult, nu stiu cum pot rezista, secretul banuiesc că-l stiți, scurt și la obiect.

 

Advertisements

6 thoughts on “O zi cu Android

  Mihai Baboi said:
  April 2, 2011 at 6:23 PM

  Moama, da ai scris o’leaca. Era gata sa ma opresc la un moment dat din citit, dar tu din scris. Felicitari pentru rabdare si pentru treaba asta. Am vazut-o si eu aseara sau alalta-seara (nu mai stiu) pe twitter dar nu mai am Adroid pe mana asa ca nu am putut sa ma bag.

   yoncy said:
   April 3, 2011 at 7:37 AM

   Mda mersi, se vede oricum ca de la jumate in colo m-am plictisit. Lasa-mă că-s sătul o zi întreagă am stat la el, în reprize, de corectat de vreo 3 ori tot mi se inchide windowsul, pe linux nu mergeau caractele speciale, oricum aroganta de-asta nu o sa mai fac curând. 😀

    Mihai Baboi said:
    April 3, 2011 at 7:40 AM

    Eu am mai facut de-astea. Incepeam sa scriu un review si mi-aduceam aminte si de aia si de aia… Si ma trezeam ca am scris in nestire. Nici nu stiu daca le citeste lumea pana la capat :))

  Laurentiu Buica said:
  May 2, 2011 at 2:41 PM

  Cam multe aplicatii de Android recomanzi. De-as avea spatiu pentru ele pe un Wildfire ar fi minunat. Mai ales ca App2SD nu muta toate aplicatiile instalate pe memory card. Ah, da. Am Froyo.

   yoncy said:
   May 2, 2011 at 2:44 PM

   Se mută doar cele care suportă asa ceva, au inceput să le updateye developperii pe cele mari ca să se poată. Froyo e cel mai bun, cel mai “matur”.

  mvphotomag said:
  May 10, 2011 at 7:49 PM

  Android rullez! Mi se pare cel mai tare sistem de operare.Am avut un HTC Wildfire , pot sa spun ca a mers ca uns pana cand l’a luat mama dracu si l’am scapat pe jos.Dar nu am avut probleme cu el gen blocari si etc.Galaxy S e un telefon foarte bun , mi l’am dorit dar mi’a luat fata Nexus S care tre sa’mi vina saptamana viitoare , poate’ i fac si un mini-review.
  Te salut !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s