La ce ajuta un UPS ?

Posted on

Pentru cei ce nu ştiu ce e  un UPS  acesta este  un dispozitiv ce asigură o sursă continuă de tensiune unui echipament electric. Mai pe întelesul  omului de rând în cazul ăn care nişte Doreli de la Electrica iau curentul p0rnul nu se întrerupe. Glumesc sigur ca nu  ne uitam la asa ceva, dar stăm pe facebook să ne uităm la gagici, îl urmărim pe Mărută să vedem o siliconată, sau ne uităm dacă nu cumva au gasit-o pe Elodia, după caz şi vârstă. Eh toate aceste dispozitive calculator, laptop, tembelizor, aragaz (aragaz nu) pot fi protejate cu un UPS.

Desigur că există o gamă variată de asemenea iupiesuri pentru toate gusturile şi buzunarele,  cu decolteu, lycra, cu cristale ceaicovsky. O ofertă variată am găsit pe site-ul azerty.ro la categoria  UPS APC .  Hai să vedem puţin  ce avem aici.

Incepem cu niste prelungitoare rusesti, dar care protejează un dispozitiv electric împotriva şocurilor, căderilor de tensiune, pentru că pe langă asigurarea unei surse de curent continuu acestea au rolul de a proteja calculatorul , televizorul, serverul pe care tineti torrente la ratie împotriva fluctuatiilor de tensiune. Adică dacă scapă mai mult cărbune în termocentrală vine curent mai mare pe fir şi-ti arde televizorul. Sau dacă  pisica se joacă la priză vrând să-şi facă permanent că a vazut ea in Kitkat Magazine.

Urmează categoria UPS-urilor  ce pot  proteja şi asigura functionarea unui calculator pe o perioadă scurtă de timp, de ordinul câtorva minute într-atât de mult încât dacă lucrezi la ceva important să poţi da o salvare a documentului, să nu muncesti degeaba câteva ore pentru ca după Murphy  exact atunci când ai ceva important exact atunci se intâmpla necazul. Eh noi să fim sănătosi mai ales cu un astfel de dispozitiv.

Pentru servere , pentru oameni mai importanţi  există solutii mai profi, totul culminând cu  chestia asta ce costă vreo 130 de milioane. Fain tată.

Pentru alte exemple  despre cât de util ar fi un asemenea dispozitiv intraţi pe site-ul azerty  pentru a vedea nişte filmuleţe de prezentare.

Advertisements

2 thoughts on “La ce ajuta un UPS ?

  Angry Birds Rio for PC – Download « YONCY | yoncy.ro said:
  December 13, 2011 at 9:50 AM

  […] scris o chestie despre UPS-uri, un like share ceva m-ar ajuta http://yoncy.ro/2011/12/la-ce-ajuta-un-ups/. […]

  Angry Birds for PC – Download « YONCY | yoncy.ro said:
  December 13, 2011 at 9:52 AM

  […] scris o chestie despre UPS-uri, un like share ceva m-ar ajuta http://yoncy.ro/2011/12/la-ce-ajuta-un-ups/. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s